Güzellik Öne Çıkanlar

Kakao yağı nasıl kullanılır? Kakao yağı ne işe yarar?

Kakao yağı, kakao ağacının yemişlerinden elde edilir ve uzun ömürlüdür. Özellikle çikolata sektörünün başlıca ana maddesidir. Kakao yağı şu sıralar özellikle kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır. Nemlendirici özelliği sayesinde cilde parlaklık kazandırır ve çikolata gibi kokmanızı sağlar 🙂 Şu sıralar hamilelerin özellikle vazgeçilmezidir. Kakao yağı cilde sürüldüğünde nemi içine hapseder ve ciltte bir koruma tabakası oluşturur. En önemli özelliği hiç bir yan etkisinin olmaması. Güneş yanığı sonrasında aşırı kuruyan cildin ağrısını alır ve güzelce nemlendirir.

kakao yağı ne işe yarar

Ayrıca yaraları hemen iyileştirme özelliği vardır. Kakao yağı iyileşme sürecinde oluşabilecek kaşıntıyı hafifletir ve yara bölgesini yumuşatır. Ameliyat izlerini de yok eder. Evet, özellikle çatlaklar için birebirdir bu yağ. Hamilelik döneminde çatlamadan uzak durmak için her türlü yolu deneriz. Kakao yağı çatlakları geçirmez ama oluşmasına engel olabilir.

Güneş kremlerinin içinde (bronzlaştırıcı etkisi olanlarda) kakao yağı muhakkak vardır. Çünkü kakao yağı kalıcı bir bronzluk sağlar ve cildin gerilmesini engeller. Çünkü dediğim gibi fazlasıyla nem içerir. Ama güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma sağlamaz. Bu yüzden güneşe çıkmadan önce korumalı bir güneş kremi kullanın, daha sonra bunu kullanın. Kakao yağındaki E vitamini de cilt ve aynı zamanda saçlar için de çok faydalıdır. Katı haldeki kakao yağını benmari usulü çok az eritin ve saçlarınıza uygulayın. Bu şekilde hem saçlarınız çok çabuk uzayacaktır.

Yorum Bırakın